Menu

Ontdek levensgeschiedenis van Cajanus

Gepubliceerd op: 17/02/2017

Ontdek levensgeschiedenis van Cajanus

De beroemde reus Daniël Cajanus (ruim 2,3 meter groot) was in de achttiende eeuw een bezienswaardigheid.

Iedereen in Haarlem – maar ook ver daarbuiten – sprak over hem. Ontdek zijn bijzondere levensgeschiedenis op 4 en 17 maart tijdens een unieke vaar- en wandeltocht door de Haarlemse binnenstad.

Maart staat in Haarlem volledig in het teken van de van oorsprong Finse kolos. Op 4 maart opent Museum Haarlem de deuren voor de overzichtstentoonstelling "Daniël ´Mynheer´ Cajanus". In de Grote of Sint Bavokerk gaat op 16 maart de nieuwe stadsopera rond deze mythische figuur in première.

Haarlemmers kunnen de reus leren kennen tijdens twee unieke evenementen. In samenwerking met Museum Haarlem en de Waterkoets voert Gilde Wandelaars belangstellenden langs de plekken waar Cajanus zijn laatste levensdagen heeft doorgebracht. De wandeling leidt o.a. langs de expositie en zijn woonhuis in het Proveniershof, en wordt op het water voortgezet. Onderweg wordt het verhaal van Cajanus uitgebreid verteld en komen ook andere legendarische Haarlemmers aan bod.

De gecombineerde vaar- en wandeltochten beginnen op 4 en 17 maart om 10 uur met een ontvangst, koffie en een inleiding in het museum. Om 12 uur stappen de deelnemers weer aan wal aan de Nieuwe Gracht. Deelname kost 15 euro p.p. Aanmelden kan via info@gildewandelaars.nl


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal