Menu

Oud-trainer Barry Hughes overleden

Gepubliceerd op: 03/06/2019

Oud-trainer Barry Hughes overleden

Voormalig voetbaltrainer van o.a. HFC Haarlem, Barry Hughes is zondag na een kort ziekbed op 81-jarige leeftijd overleden. De markante Welshman was bij een reeks Nederlandse clubs actief.

Hughes voetbalde in Engeland voor West Bromwich Albion en in Nederland bij Blauw-Wit en Alkmaar'54. Hij werd vooral bekend als trainer en is de ontdekker van niemand minder dan Ruud Gullit, die hij op zestienjarige leeftijd naar HFC Haarlem haalde.

Gullit reageerde zondagavond op Instagram op het overlijden van zijn oud-trainer. "Dank je Barry, dat je me de kans hebt gegeven om profvoetballer te worden. Je geloofde in me en was een mentor. Ik zal je nooit vergeten, je blijft voor altijd in mijn hart."

Bij een wedstrijd tussen Haarlem en AZ'67 zorgde Hughes in 1978 voor een legendarisch tafereel. Hij kreeg het langs de lijn aan de stok met AZ-coach Georg Kessler en blies treiterend met een rolfluitje naar zijn collega.

Naast trainer was Hughes ook een entertainer. Hij had een groot gevoel voor humor en maakte onder meer de carnavalskraker 'Ik wil op mijn kop een kamerbreed tapijt.' "Dat liep een beetje uit de hand. Het was helemaal niet de verwachting dat het een hit werd", zei Hughes in 2016 tegen NH Nieuws. "Rinus Michels en Johan Cruijff hadden gezongen op een plaat dus ik dacht: ík verkoop er hooguit tien. Ik deed het voor de lol. Kan mij het schelen, dacht ik." Maar hij mocht zingen op tv in een programma van André van Duin. And the rest is history. "Tot mijn verbazing verkocht ik 40.000 singles in de eerste week."


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)