Menu

Overstekende herten zorgen voor overlast

Gepubliceerd op: 06/01/2020

Overstekende herten zorgen voor overlast

Binnen 12 uur tijd vonden er twee verkeersincidenten met herten plaats.

Gisteravond raakte er een auto op de Zeeweg in Overveen zwaar beschadigd toen een automobilist een overstekend damhert raakte. De bestuurder had met de botsing geen ernstige schade opgelopen. De auto en het hert kwamen er minder goed van af. De auto was beschadigd en het zwaargewonde hert moest door een boswachter worden afgeschoten.

Vanochtend even na 07:00 uur was het ook raak. Het treinverkeer tussen Haarlem en Zandvoort lag stil omdat de trein een hert had geraakt. Reizigers moesten rekening houden met ruim een uur extra reistijd.

Dit is niet de eerste keer dat er een hert wordt geraakt door een trein. De gemeente heeft op verschillende manieren geprobeerd om herten van het spoor te houden, maar er lijkt niets te werken.

Vorig jaar probeerde de gemeente het probleem op verschillende manieren aan te pakken. Er werd leeuwenpoep op het spoor gelegd en er werden geurzuilen langs de rails geplaatst die een brandgeur uitstootte, meldde NH Nieuws. Deze geuren zouden de herten moeten wegjagen, maar de leeuwenpoep was geen geschikte oplossing en de geurzuilen werkten ook niet goed.


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)