Menu

Parkeertarieven veranderen

Gepubliceerd op: 21/12/2017

Parkeertarieven veranderen

De gemeente Haarlem wil parkeren op straat in het centrum ontmoedigen door hogere tarieven en door de huidige tarieven in parkeergarages gelijk te houden of te verlagen.

Hiermee wil de gemeente de parkeerdruk op straat verminderen en de leefbaarheid verbeteren door minder overlast van auto’s. Vanaf 1 januari 2018 veranderen daarom de parkeertarieven.
Door parkeren op straat duurder te maken en de al lagere tarieven van parkeergarages gelijk te houden of te verlagen, wordt parkeren in de zes garages in het centrum gestimuleerd. Voor vergunninghouders verandert er qua parkeerrechten niets.
Het college van burgemeester en wethouders heeft de tarieven voor de parkeergarages al vastgesteld. Deze blijven gelijk of worden verlaagd per 1 januari 2018.  Het uurtarief in de Dreef, Houtplein, Raaks, Kamp en Appelaar blijft € 2,98 per uur. Het uurtarief in de Stationspleingarage wordt verlaagd naar € 2,25 per uur.
Het maximale dagtarief in parkeergarage de Dreef wordt verlaagd naar € 12,50. De planning is dat de gemeenteraad donderdag de definitieve tarieven van de parkeerbelasting op straat
vaststelt. Voorstel is het tarief op straat te verhogen van € 4,20 naar € 4,50 per uur per 1 januari 2018.

Voor bezoekers die toch op straat parkeren, zijn in het centrum nieuwe, slimme parkeerautomaten geplaatst. Bij deze slimme automaten betalen bezoekers met pinpas of creditcard, is een ticket achter de voorruit niet meer nodig en ze voorzien in hun eigen energie met een zonnepaneel. 


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)