Menu

Programma Dodenherdenking in Heemstede

Gepubliceerd op: 30/04/2015

Programma Dodenherdenking in Heemstede

Alle burgers en militairen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook tijdens vredesmissies en oorlogen hierna, worden 4 mei herdacht in Heemstede tijdens Dodenherdenking.

’s Avonds wordt er een stille tocht gehouden waarbij de wandeling gaat vanaf het gemeentehuis naar het monument op de Vrijheidsdreef. Bij het monument aan de Vrijheidsdreef wordt een korte herdenkingsceremonie gehouden.

De stille tocht vertrekt om 19.40 uur vanaf het gemeentehuis en zal rond 20.00 uur bij het monument aan de Vrijheidsdreef aankomen. Aldaar zal er om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen worden. Vervolgens dragen Heemsteedse scholieren een gedicht voor en de Heemstedenaar, kunsthistoricus, schrijver, journalist en bestuurslid van de Stichting Joods Monument Heemstede, Wim de Wagt treedt op als gastspreker. De boeken ‘De kunst van het herinneren, een reis langs de verbeelding van verdriet en schoonheid’ komen van zijn hand. Hierna zal er namens de gemeente Heemstede een kranslegging plaatsvinden.

Overdag legt de gemeente om 9.30 uur samen met andere regiogemeenten een krans op de Eerebegraafplaats in Overveen. De burgemeester en wethouders van Heemstede leggen ook nog kransen bij vier graven van Heemsteedse verzetshelden op de Eerebegraafplaats in Overveen en een krans bij de gedenkplaat voor Marinus Vaumont in de Jacob van Campenstraat te Heemstede.
 
foto: Ad Timmers


Meer Archief

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)