Menu

Programma Koningsdag Haarlem

Gepubliceerd op: 23/04/2015

Programma Koningsdag Haarlem

Maandag is het weer zover, de tweede Koningsdag en de eerste die ook echt op de officiële datum 27 april wordt gehouden.

Het Oranje Comité Haarlem zorgt ieder jaar voor een leuk programma voor jong en oud. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende activiteiten:

Grote- of St-Bavokerk
Van tien uur tot half twaalf 's ochtends is er een zing-in in de Grote- of St-Bavokerk met als thema Wim Sonneveld. De zing-in wordt gepresenteerd door Joost Mulder en wordt begeleid door Teke Bijlsma op het Müllerorgel. De kerk is vanaf half tien geopend. 

 
 • 10.00 - 10.25: Concert door het Haarlems Symfonisch Blaasorkest.
 • 10.25 - 10.30: Openingswoord door Burgemeester B. Schneiders.
 • 10.30 - 11.30: Optreden door Trio Bijlsma²Hooglugt en Kinderkoor “Zing je blij”,afgewisseld met samenzang.
 • Koningsdaggedicht door Stadsdichter Nuel Gieles

K-Day Kenaupark
In het Kenaupark organiseert het Oranje Comité in samenwerking met de Kookrebellen een vrijmarkt met foodtrucks. De trucks serveren diverse lunches, snacks en avondgerechten. Daarnaast is er een familieprogramma en een mega springkussen. De activiteiten beginnen om zeven uur in de ochtend en duren tot zeven uur 's avonds.

Dit alles wordt begeleid door verschillende bands. Zo is er een optreden van Swingen met je billen (jazz programma voor kinderen), Troon je Talent (Haarlemse talentenshow), Fox and the Majors, Snietsel, Sitting on a Duck en Halifax Groove Syndicate met o.a. Marcus Mann.

Hortusplein
Van negen uur 's ochtends tot negen uur 's avonds is er op het Hortusplein een springkussen en zijn er optredens van verschillende bands. De dag wordt mede verzorgd door de Winkeliersvereniging Raaks.

Bosch en Vaart Oranjeplein
Van negen tot twee worden hier diverse kinderspelletjes georganiseerd en is er een vrijmarkt voor kinderen. Showband Damiate begeleidt van elf tot twaalf de kinderoptocht. Verder staat er een springkussen op het plein.

Nieuwe Kerksplein/Vijfhoek
Ook op het Nieuwe Kerksplein staat traditioneel een podium. De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met café Briljant.

 • 10.30 - 11.30: Band blij met muziek optocht door de buurt
 • 13.00 - 22.00: Nieuwe Kerksplein Koningsdagfestival waar de volgende artiesten hun opwachting maken: The Love Me or Die, DJ Crazy Crudesjev, The Busquito’s, Schizoid Lloyd, Madelief & De Brandnetels, Jack off All Trades, TBA en DJ Jimmy Who?

Nieuwe Groenmarkt Koningsdag Festival

De Röring en het Patronaat maken het festival op de Groenmarkt mede mogelijk. Hier zijn van twaalf uur 's middag tot elf uur 's avonds optredens van artiesten als: Jungle by Night, Bade, Olivier Weiter, Friends of the Family, Gyo Kretz, Bagjuice en de Onderstroom DJ’s Mark Boon B2B Tino, Marijn van Drunen.

Podium de Heer is Koning
Maar liefst twaalf DJ’s zullen, dankzij café de Lange Heer, disco, deephouse, techhouse, techno en electro plaatjes door het soundsystem pompen. De boys van Just Regular Guys sluiten de dag af. De optredens beginnen om elf uur 's ochtends en duren tot elf uur 's avonds.

Kings Jazz, Art en Magic Festival
De Haarlemse Jazzclub en het Oranje Comité organiseren het Kings Jazz, Art en Magic Festival.
 • 15.00 - 20.30: optredens van Iman Spaargaren Kwartet, The Busquito’s, HJC Kwartet, maar ook Art met live modellen en Magic door Mantra illusionist.
 • 19.00: Diner Concert met optreden van Mulder en Mulder. Topcuisinier Michel Lambermond. Diner vooraf reserveren € 25,-.

Dit festival wordt gehouden bij Societeit de Vereniging, Zijlweg 1 en de entree bedraagt € 10,-

De Koets
De bus met bekende Haarlems DJ’s door het centrum van Haarlem. Met o.a Artee, Stanley Wijntak & Reinaldo Groengras en nog vele anderen. Stops om de 20 minuten op diverse plaatsen in het centrum. De bus vertrekt om elf uur 's ochtends en blijft rijden tot negen uur 's avonds.

Speeltuin de Eenhoorn
De speeltuin de Eenhoorn organiseert vanaf vroeg in de ochtend kinderactiviteiten:
 • 06.00 - 17.00: Buurtfeest en vrijmarkt.
 • 09.00 - 17.00: Touwtje trekken, Grabbleton, ballegooien, enveloppen trekken, bieden op de hond, springkussen.
 • 09.00 - 11.00: Kidz DJ.
 • 12.00 - 17.00: Live muziek met onder andere Arend en Teun.

Da Vinciplein
Diverse kinderactiviteiten en een heuse Kidz DJ. Er zijn onder andere: clowns, een glijbaan, een luchtkussen, popcorn, een limonade koe en een circustent. Ook kun je er: koppen gooien, een bal vangen knutselen en buttons maken. Dit alles kun je meemaken tussen twaalf en drie.

Johan Cashoek Kegeltoernooi
Kegelclub HKB aan de Rijksstraatweg organiseert van één tot half vijf een kegelfeest voor gehandicapten. Daarnaast treeft er vanaf drie uur een drumband op.

Buurtfeest Neptunusstraat
In de Neptunusstraat is van negen uur 's ochtends tot tien uur 's avonds een buurtfeest met een vrijmarkt.

Marsmanplein
Op het Marsmanplein is van tien tot vier een rommelmarkt met kinderactiviteiten. Vervolgens is er 's avonds van zeven tot negen een muzikale avond met optredens van Jong Damiate, Jong Damiate met Damiate, Blij met Muziek en afsluiting door Damiate Bandl

Spaarndam
Ook is Spaarndam is er veel te beleven op Koningsdag

 • 11.00 – 11.30 Verzamelen Biesheuvelplein voor gekostumeerde optocht.
 • 11.30 – 12.00 Vertrek gekostumeerde optocht met de muziekwagen van Show-rent.
 • 12.00 – 12.30 Drumband Spaarne-bazuin verwelkomt op de Westkolk alle bezoekers.
 • 12.30 – 13.00 Aubade voor burgemeester Heiligers en burgemeester Schneiders en prijsuitreiking gekostumeerde optocht.
 • 13.00 – 13.30 Koffie met oranjesoesjes voor alle aanwezigen (opbouw kinderkermis).
 • 13.30 – 16.00 Kinderkermis met allerlei spelletjes, lekkere patatjes en schminken .
 • 16.00 – 17.30 Activiteit voor de oudste jeugd (+12).

Mis je een activiteit in dit overzicht? Mail dan naar redactie@haarlem105.nl.


Meer Archief

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)