Menu

ProRail gaat spoor naar Zandvoort klaar stomen voor F1-weekend

Gepubliceerd op: 05/06/2019

ProRail gaat spoor naar Zandvoort klaar stomen voor F1-weekend

Tussen Haarlem en Zandvoort wordt het spoor aangepast om volgend jaar meer mensen naar de Formule 1 te kunnen laten reizen. Nu gaan er op dat traject standaard twee treinen per uur.

Op drukke stranddagen zijn het er vier, maar ProRail wil het aantal treinen verder opschroeven, meldt NOS.

Op dit moment kunnen er bijvoorbeeld maar vier treinen per uur rijden, onder meer vanwege de stroomcapaciteit op het traject. Er moeten extra stroomkabels worden aangelegd en ook de technische installaties moeten worden aangepast om de extra treinen te kunnen laten rijden.

De aanpassingen gaan ongeveer 1,5 miljoen euro kosten. "Er zijn allerlei partners bij betrokken, zoals gemeenten, de NS en de provincie, dus dat geld zal wel op tafel komen", zegt een woordvoerder van ProRail tegenover NOS.

Naast uitbreiding van de treindienst zet ProRail tijdens de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort ook extra storingsploegen in, zodat eventuele storingen snel verholpen kunnen worden. De drie overwegen op het traject gaan daarnaast vaker en langer dicht. Ook onderzoekt de spoorbeheerder of station Zandvoort aan Zee tijdelijk kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld extra in- en uitgangen.

Volgens de spoorbeheerder profiteren niet alleen de Formule 1-fans van de extra treinen op het traject, maar ook mensen die naar het strand willen. Zij zitten nu bij zomers weer vaak in bomvolle treinen.

ProRail zegt dat het komende jaar keihard wordt gewerkt om alles af te krijgen, maar verwacht dat het lukt. "We doen het op F1-snelheid."


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)