Menu

Provinciale Statenverkiezingen: wat valt er te kiezen?

Gepubliceerd op: 19/03/2019

Provinciale Statenverkiezingen: wat valt er te kiezen?

Aankomende woensdag zijn de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen.

De afgelopen dagen sprak Haarlem105 met vrijwel alle lijsttrekkers en partijen in Noord-Holland. De provincie gaat vooral over bereikbaarheid, ruimtelijke ordening, (groene)energie en natuur- en waterbeheer.

Twijfel je nog over de partij waar je op wilt stemmen? Luister dan alle gesprekken nog eens terug. Wat opvalt is dat vrijwel elke partij voor duurzaamheid is en meer (betaalbare) woningen, maar elke partij op zijn of haar eigen manier. De PVV voert vooral campagne om de meerderheid van het huidige kabinet in de eerste kamer tegen te gaan.

De gesprekken met alle lijsttrekkers zijn hier te horen:


Daarnaast hebben wij uiteraard ook DENK, NIDA en Forum voor Democratie uitgenodigd voor een gesprek. Helaas gingen zij niet in op ons verzoek. Je kan de gesprekken ook heel simpel terugluisteren via onze podcast.

Tot slot is het gesprek met Commissaris van de Koning Arthur van Dijk met Haarlem105 ook zeker het terugluisteren waard. Dit kan via deze link.

Haarlem105 zendt woensdagavond live uit vanaf de uitslagenavond op het provinciehuis in Haarlem. Vanaf 20:00 hoor je interviews met de gedeputeerden, lijsttrekkers en natuurlijk ook de uitslagen.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)