Menu

Rabbijn Tamarah Benima houdt lezing in de vrijmetselaarsloge

Gepubliceerd op: 23/04/2019

Rabbijn Tamarah Benima houdt lezing in de vrijmetselaarsloge

Tamarah Benima, één van de eerste vrouwelijke rabbijnen van Nederland, houdt op 6 mei aanstaande een vrijheidslezing in Haarlem.

Dit doet zij op uitnodiging van vrijmetselaarsloge Ad Lucem et Pacem en vindt plaats in hun logegebouw. De lezing is vrij toegangelijk voor iedereen.

Benima is momenteel rabbijn van de gemeente Beit Ha’Chidush in Amsterdam. Ze is ook journalist en schrijver. Bekend is haar boek Joodser dan dit krijgt u het niet. Benima begon haar carrière bij het Nieuw Israëlitisch Weekblad., het Joodse opinieweekblad. In deze lezing zal zij ingaan op het thema vrijheid.

De vrijmetselaarsloge Ad Lucem et Pacem (Naar licht en vrede) is één van drie Haarlemse vrijmetselaarsverenigingen. Zij komen samen in het logegebouw op de Ripperdastraat nr. 13. Het logegebouw is een monumentaal gebouw uit de negentiende eeuw.

Vrijmetselarij is een gestructureerd (internationaal) broederschap van mensen die streven naar geestelijke verheffing. Binnen de loge is vrijdenken en -spreken een kernwaarde. De vrijmetselarij stelt voorop dat alle mensen gelijkwaardig zijn. Andere richtlijnen zijn dat ieder mens moet werken naar een betere samenleving en dat ieder mens voor zichzelf verantwoordelijk is.

De vrijheidslezing met Tamarah Benima vindt plaats op 6 mei aanstaande om 20:00 op de Ripperdastraat 13 te Haarlem. Het is ook mogelijk om het monumentale logegebouw te bezichtigen.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)