Menu

Regio Haarlem aantrekkelijkst om te wonen

Gepubliceerd op: 27/06/2019

Regio Haarlem aantrekkelijkst om te wonen

Nederlanders wonen het allerliefste in Haarlem en omgeving.

De stad Haarlem is de prettigste stad van ons land om te wonen. Heemstede en Bloemendaal zijn één van de beste woongemeenten van ons land. Dit alles blijkt uit onderzoek van Bureau Louter uit Delft, in opdracht van Elsevier Weekblad.

Het onderzoek kijkt naar de kwaliteit en aantrekkelijkheid van alle woonomgevingen. Van de 355 gemeenten van Nederland nemen Heemstede en Bloemendaal respectievelijk plek 3 en 4 in. De gemeente Haarlem neemt plaats 38 in.

Alleen Rozendaal (Gelderland) en Laren staan hoger dan Heemstede en Bloemendaal. De beste buurten in deze gemeenten zijn de Schildersbuurt (de buurt tussen de Dreef, de Bronsteevaart en de Craijenestervaart) en Overveen. De beste buurt van Haarlem is de Koninginnebuurt (tussen de Haarlemmerhout en de Leidsevaartbuurt)

De onderzoekers van Bureau Louter hebben gekeken naar 97 punten. Denk aan de nabijheid en verscheidenheid aan scholen, winkels en horeca, natuur, mooie gebouwen en ook aan sociale aspecten als betrokken buurtbewoners en weinig overlast. De 97 indicatoren zijn voorgelegd aan 6500 respondenten. Zij hebben een gewicht toegekend aan het belang van de indicatoren. Vervolgens hebben de onderzoekers feitelijke gegevens (voornamelijk cijfers van het CBS) gebruikt om tot een gewogen score te komen. Het onderzoeksresultaat is dus NIET de uitslag van een enquête.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)