Menu

Robbert Berkhout voorgedragen als nieuwe wethouder Groen Links Haarlem

Gepubliceerd op: 22/11/2018

Robbert Berkhout voorgedragen als nieuwe wethouder Groen Links Haarlem

Robbert Berkhout, huidige fractievoorzitter van GroenLinks Haarlem, wordt door de fractie voorgedragen als opvolger van wethouder Cora-Yfke Sikkema (Duurzaamheid, Economie & Mobiliteit)

. Sikkema vertrekt binnenkort om burgemeester te worden in Oldambt.

Robbert Berkhout is unaniem door de fractie gekozen als de nieuwe wethouder voor GroenLinks Haarlem. Hij is gekozen vanwege zijn capaciteiten; Hij is verbindend, kan goed luisteren, bezit politieke sensitiviteit, en voelt snel aan waar de (politieke) pijn zit. Door zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van het coalitieprogramma Duurzaam Doen dit voorjaar, die hij goed en vlot heeft geleid, kent hij de politieke wensen van de (coalitie)partijen.

Bovendien is zijn kennis van duurzaamheid, de portefeuille van Cora Yfke Sikkema die hij gaat overnemen groot. Hij toont leiderschap en wordt alom gerespecteerd. Hij is daarom de logische eerste keuze van de fractie.

Robbert Berkhout: “Ik dank mijn fractie voor het vertrouwen. Je kan wel zeggen dat het wat onverwachts is maar ik kan niet wachten om in deze nieuwe rol Duurzaam te gaan Doen. Het is een mooie uitdaging. Er ligt een prachtig coalitieprogramma en er staat een ambitieus college. Ook vanuit mijn positie als wethouder zal ik blijven werken aan een goede samenwerking met de raad. Ik heb er zin in!“


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)