Menu

Roofvogels in Spaarnwoude

Gepubliceerd op: 30/08/2017

Roofvogels in Spaarnwoude

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Komende zondag organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een roofvogelexcursie op de fiets in het Recreatieschap Spaarnwoude.  In dit uitgestrekte polderlandschap zijn diverse voorzieningen aangebracht voor recreatie en natuur. Maar op tal van plekken is het oorspronkelijke landschap van polders en dijken nog prominent aanwezig.


Diverse roofvogelsoorten zijn in het Recreatieschap Spaarnwoude het gehele jaar aanwezig. Met name de buizerd, de sperwer en de torenvalk laten zich gemakkelijk zien. De havik en slechtvalk laten zich wat moeilijker betrappen. Voor het zien van veel roofvogels speelt het weer echter een belangrijke rol. Roofvogels houden van zon. Met de thermiek die daardoor boven land ontstaat zijn ze vaker in de lucht.

De vier uur durende fietsexcursie voert langs de kust van het voormalige IJ en het veenweidegebied van Spaarnwoude. Onderweg zijn er diverse stops op locaties met veel roofvogels. De excursie begint om elf uur. Vertrek is bij boerderij Zorgvrij aan de Genieweg in Velsen-Zuid en deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig.


Meer Regio