Menu

Rover: 'Meer laadpalen en grotere accu's nodig voor bussen in de regio'

Gepubliceerd op: 19/06/2019

Rover: 'Meer laadpalen en grotere accu's nodig voor bussen in de regio'

Reizigersorganisatie Rover wil dat er meer laadpalen en grotere accu’s komen voor de elektrische bussen in regio Amstelland-Meerlanden. Hiermee moet worden voorkomen dat reizigers vaker moeten overstappen.


Connexxion stapt in regio Amstelland-Meerlanden in de komende twee jaar over op elektrische bussen. Een goede maatregel om het openbaar vervoer nog duurzamer te maken, aldus Rover. Maar het plan heeft ook een negatief gevolg voor de reiziger: meerdere buslijnen dreigen gesplitst te worden waardoor de reiziger vaker moet overstappen om op zijn bestemming te komen. Zo moet de populaire lijn 300 tussen Haarlem en Amsterdam Bijlmer Arena straks in twee buslijnen worden gesplitst, volgens de reizigersorganisatie.

Reden voor de gesplitste lijnen is het beperkte bereik van de elektrische accu’s waarmee de bussen worden uitgerust. Na 72 kilometer, moeten de bussen al worden opgeladen. Volgens Rover is dit probleem wel eenvoudige op te lossen, door het plaatsen van meer laadpalen op strategische plekken zoals de eindpunten van de buslijn. Hiermee zou niet alleen extra overstappen voorkomen kunnen worden, maar ook hogere personeelskosten en energieverspilling door het extra heen en weer rijden naar het beperkt aantal laadpunten.

Foto: Oplaadpunt voor bussen bij Schiphol (Rover)


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)