Menu

Rudolf Steiner College protesteert op Internationale Klimaatactiedag

Gepubliceerd op: 29/11/2019

Rudolf Steiner College protesteert op Internationale Klimaatactiedag

Een groep leerlingen van het Rudolf Steiner College protesteerde op 29 november, de Internationale Klimaatactiedag, voor de Albert Heijn aan de Westergracht.


“We zijn hier aan het protesteren en staken voor school. Dit is een hele drukke parkeerplaats en we vinden dat er best wat minder auto’s kunnen komen”, vertelt een leerling van het Rudolf Steiner College. “Zeker voor onze generatie en de generatie na ons is dit heel belangrijk. Wij grijpen elke kans om er iets aan te doen want we kunnen natuurlijk niet stemmen.”

Auto’s zorgen voor veel vervuiling, daarom stellen de leerlingen voor om bijvoorbeeld op de vrijdagen geen auto’s te gebruiken. “Eén dag in de week niet met de auto komen helpt al voor het klimaat. Nu komt iedereen elke dag met de auto. Dat is zo slecht voor het milieu, dat gaat gewoon niet langer zo.”

De leerlingen willen dat mensen minder met de auto komen, maar er zijn ook een heleboel andere dingen die je kan doen: “Tuurlijk zijn er andere oplossingen. Je kan bijvoorbeeld een elektrische auto kopen, het afval scheiden, vegetariër worden, je kan zelfs veganist worden.”

Fridays For Future heeft deze actie georganiseerd. Deze organisatie strijdt voor een leefbare wereld en een rechtvaardig klimaatbeleid. Tijdens deze actie mogen kinderen spijbelen om zich in te zetten voor het klimaat. Vandaag gaan er in meer dan 15 plaatsen in Nederland mensen de straat op om te demonstreren.

 


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)