Menu

Ruim 18.500 Haarlemmers ondertekenen petitie voor behoud bomen Haarlemmerhout

Gepubliceerd op: 29/05/2019

Ruim 18.500 Haarlemmers ondertekenen petitie voor behoud bomen Haarlemmerhout

In drie dagen tijd hebben al 18.500 mensen een petitie ondertekend voor het behoud van tientalen bomen in de Haarlemmerhout in Haarlem.

Het college van de stad wil in het monumentale stadsbos bomen gaan kappen en een parkeerplaats aanleggen voor een horecagelegenheid. Haarlemmers zijn boos dat de bomen daarvoor moeten wijken.

Het plan is om de huidige parkeerplek bij een La Place-restaurant uit te breiden ten koste van de bosrand. Aan de voorkant zit nu ook een parkeerterrein. Dat zou moeten verdwijnen, omdat veel mensen niet tegen die geparkeerde auto's aan zouden willen kijken, meldt NOS.

De plannen zijn al vergevorderd. Toen de Haarlemse Welna Buwalda de plannen op de website van de gemeente zag, schrok ze. Daarom begon ze maandag een petitie. Ze hoopt de bomenkap tegen te kunnen houden. Een groot aantal Haarlemmers, maar ook mensen van buiten de stad, blijkt zich achter haar idee te scharen.

Vanavond wordt in de gemeenteraad gesproken over de kwestie. Twee lokale partijen, Hart voor Haarlem en Trots Haarlem, dienen moties in. Een woordvoerder van wethouder Merijn Snoek meldt aan NOS dat de wethouder vanavond met een reactie komt op de petitie. Volgens hem worden in de petitie aannames gedaan die niet kloppen. "We hebben inzichtelijk gemaakt wat de feitelijke situatie is."

Volgens de woordvoerder is er nog geen kapvergunning gegeven. Er komt eerst een analyse waaruit moet blijken of het kappen van bepaalde bomen een negatief effect heeft op de omgeving. "In afwachting van die uitslag is het plan on hold gezet."


Foto: NH Nieuws


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)