Menu

Sam Feldt met band naar Bevrijdingspop

Gepubliceerd op: 26/02/2019

Sam Feldt met band naar Bevrijdingspop

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dinsdag de ambassadeurs van de vrijheid bekend gemaakt.

DJ Sam Feldt is daar één van, hij zal samen met zijn liveband onder andere naar Haarlem komen voor een optreden op Bevrijdingspop. Andere Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar Maan en Kraantje Pappie.

Voorafgaand aan Bevrijdingsdag bezocht Sam Feldt de townships van Johannesburg. Hij sprak daar met bewoners over racisme, uitsluiting en apartheid. Het verhaal van de dj is vastgelegd in een documentaire en is hier te zien. Op deze website zijn binnenkort ook de verhalen van de andere ambassadeurs te lezen.

Zijn huidige bestaan 'in vijfsterrenhotels en privéjets' staat ver af van hoe Feldt is opgegroeid. “Ik ben enig kind, opgevoed door superpacifistische ouders, echte hippies. Mijn moeder geeft les aan vluchtelingen en immigranten, mijn vader vangt mensen op in de crisisopvang. In zijn werk zie je ook wat de inperking van vrijheid met een mens doet. Ik neem mijn ouders soms mee naar mijn shows, het is leuk om hen die wereld te laten zien.”


"De Dodenherdenking was in zijn jeugd al een belangrijk moment, en dat is het nog steeds. Ik probeer op 4 mei altijd te herdenken, het liefst thuis voor de buis. Dan denk ik aan de issues van nu, hoe het is om als Nederlandse soldaat in een conflictgebied te zitten. En soms schieten de verhalen van mijn vader over de mensen in de crisisopvang ook door mijn hoofd.”

Naast Sam Feldt zullen ook Van Dikhout, Ronnie Flex & Deuxpierence, Fun Lovin' Criminals & Miss Montreal dit jaar optreden op het oudste bevrijdingsfestival van Nederland.

Foto: Ab Laanbroek


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)