Menu

Samen tegen verspilling

Gepubliceerd op: 08/01/2020

Samen tegen verspilling

Stichting Jarige Job en de app Too Good To Go hebben iets met elkaar gemeen: beide gaan ze verspilling tegen.

Stichting Jarige Job doet dat door het mogelijk te maken overgebleven sinterklaas- en kerstcadeaus gratis op te sturen naar gezinnen die het financieel niet breed hebben. Too Good To Go doet het door overgebleven voedsel uit restaurants, bakkerijen en supermarkten voor een klein prijsje aan te bieden in de vorm van een “Magic Box”. Het is een verassing wat voor etenswaren de box precies bevat.

Jarige Job
In Nederland zijn er 61.000 kinderen die vanwege financiële omstandigheden nooit cadeaus krijgen, ook niet op hun verjaardag. Stichting Jarige Job heeft daarom in samenwerking met PostNL de campagne #mooigebaar opgezet. Deze campagne maakt het mogelijk om in januari overgebleven cadeaus van de feestdagen gratis op te sturen naar Stichting Jarige Job. Ook kunnen cadeaus gedoneerd worden in de Jarige Job-inzamelbox bij Bruna-winkels. Jarige Job maakt van deze cadeaus verjaardagsboxen. Deze boxen bestaan niet alleen uit cadeaus, er zit genoeg in om te trakteren en te versieren.

Cadeau opsturen? Ga dan naar www.postnl.nl/campagnes/mooi-gebaar

Too Good To Go
Too Good To Go is een app die voedselverspilling tegengaat. Too Good To Go werkt samen met verschillende restaurants, bakkerijen en supermarkten, ook in Haarlem. Van voedsel dat bijna over datum is of dat over is aan het eind van de dag worden “Magic Boxen” van een paar euro gemaakt. Via de app kan je een plek naar keuze uitkiezen, een Magic Box bestellen en aan het eind van de dag ophalen.


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)