Menu

School stopt met groep 7 door lerarentekort

Gepubliceerd op: 05/04/2019

School stopt met groep 7 door lerarentekort

De Haarlemse Rudolf Steinerschool stopt met de huidige groep 7.

Het lerarentekort is zo groot dat de school heeft besloten om de huidige groep op te heffen, schrijft de Volkskrant vandaag. De leerlingen worden zoveel mogelijk over andere antroposofische scholen in de omgeving verspreid, zoals in Haarlem, Hoofddorp en Hillegom.

Donderdag was de laatste lesdag. Vrijdag nemen de leerlingen van groep 7 van de Rudolf Steinerschool in Haarlem afscheid van elkaar en van de school. Met ingang van maandag is de klas opgeheven. Er is geen leraar meer te vinden, ondanks een lange zoektocht met hulp van de onderwijsbond.

Een woordvoerder van het ministerie van onderwijs laat weten aan de Volkskrant dat er vorig jaar in Rotterdam ook een groep is opgeheven, maar geeft geen verdere details over de oorzaak. Verder zegt de woordvoerder ‘navraag’ te doen bij de Onderwijsinspectie over het opheffen van de klas in Haarlem, ‘om helder te krijgen wat hier precies speelt en of dit met het lerarentekort te maken heeft’.

Volgens de Rudolf Steinerschool zijn zowel de inspectie als het ministerie al eerder op de hoogte gesteld van de noodmaatregel.


Voorlopig is het einde van het lerarentekort niet in zicht. Veel leerkrachten gaan de komende jaren met pensioen en er komen te weinig nieuwe docenten bij. Opvallend is dat de Rudolf Steinerschool in de krant aangeeft dat er voor volgend schooljaar wel genoeg leerkrachten zijn. "Als er midden in het jaar een leerkracht wegvalt is dat erg lastig om op te lossen, voor volgend jaar is er geen tekort."


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)