Menu

Jurre van der Linden tweede finalist Gitaarlem Talent Award

Gepubliceerd op: 08/09/2015

Jurre van der Linden tweede finalist Gitaarlem Talent Award

De 18 jarige Jurre van der Linden uit Driehuis heeft een finaleplaats voor de Gitaarlem Talent Award op 11 november in de Philharmonie gewonnen.

Vijf jonge singer/songwriters brachten op het festival Schalkwijk aan Zee afgelopen zondag hun lied ten gehore tijdens de tweede voorronde van deze talentenavond. De jury sprak weer van een hoog niveau bij de deelnemers.

Vijf talentvolle jonge singer/songwriters speelden op het Parkpodium een nieuw lied dat voldeed aan het thema 'Another Sunny Day in the City'. De driekoppige jury, bestaande uit Xander Hubrecht (docent Conservatorium en gitarist bij VanVelsen), Mindel Koning (zangeres en HIT-jurylid) en Melissa Roos (docent Muziekschool Hart en zangeres) koos Jurre van der Linden als winnaar. Juryvoorzitter Xander Hubrecht: “Het was voor ons ontzettend moeilijk om een winnaar te bepalen. Alle vijf de kandidaten zaten zo dicht bij elkaar qua niveau. Uiteindelijk stellen we de finaleplaats beschikbaar aan Jurre van der Linden. Deze jonge zanger heeft een zeer karakteristieke stem en een sterke performance. Hij kan nog veel leren, maar hij heeft zeker potentie.”

Stichting Gitaarlem biedt met de tweede editie van de Gitaarlem Talent Award een podium aan jong talent in de stadsdelen. Dit jaar is er een samenwerking aangegaan met de festivals Schalkwijk aan Zee, Zomer in de Zaanen, de muziekschool Hart en het Conservatorium Haarlem. Op deze wijze is de competitie over de stad uitgezet.

De eerste voorronde bij het Festival Zomer in de Zaanen is gewonnen door het cabareteske duo Auke & Lorenzo. De volgende voorrondes worden georganiseerd door Muziekcentrum Hart en het Conservatorium Haarlem in oktober. Deelnemers van die voorrondes zijn studenten/muzikanten van die opleidingen.

De grote finale op 11 november in de Philharmonie wordt gepresenteerd door VanVelzen. Een deskundige (vak)jury o.l.v. burgemeester Bernt Schneiders bepaalt op deze avond de winnaar van de Gitaarlem Talent Award. Het uitgebreide prijzenpakket bestaat uit o.a. een Rabo-Masterclass en een bankrekening, een gitaar beschikbaar gesteld door muziekhandel Alphenaar, een GietHaarlem-beeld van Keramikos en drie dagen rijden in een cabrio (AB Autoverhuur). Ook staan er voor de uiteindelijke winnaar een aantal optredens op de planning.

Fotografie: Franklin van der Erf


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)