Menu

Sprekende herdenkingen in Open Joodse Huizen Haarlem

Gepubliceerd op: 09/04/2015

Sprekende herdenkingen in Open Joodse Huizen Haarlem

De Open Joodse Huizendag vindt ook dit jaar weer plaats in Haarlem. Op 4 mei wordt in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier en tal van lokale partners de deuren van een aantal joodse woningen weer opengesteld voor publiek.

Tijdens de huizendag staan de levens van joodse gezinnen van voor, tijdens en vlak na de oorlog centraal, in hun eigen huis, straat en buurt. In de woningen vertellen directe getuigen, hun nazaten en kenners over het vooroorlogse joodse leven en de gebeurtenissen tijdens de oorlog. Ook zijn er verhalen over vervolging, onderduik, verzet, deportatie en terugkeer.

In Haarlem opent het eerste huis om 10.00 uur zijn deuren aan de Bakenessergracht 46, het voormalige woonadres van Rabbijn Simon Philip de Vries en zijn gezin. Mevrouw Walma van der Molen-de Vries en Rabbijn Shmuel Spiero zullen hier over het leven en werk van deze Rabbijn spreken. Op dertien adressen worden vervolgens gedurende de gehele dag op 4 mei herdenkingen gehouden. Bezoekers zijn vrij om te komen luisteren en een bijdrage te leveren.

Meer informatie is te vinden via www.openjoodsehuizen.nl.


Meer Archief

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)