Menu

Strooiwagens rijden door stad

Gepubliceerd op: 26/10/2017

Strooiwagens rijden door stad

Een opmerkelijk gezicht afgelopen woensdag in Haarlem. Buiten is het 's middags 15 graden, terwijl de strooiwagens van Spaarnelanden voor het eerst weer hun rondes rijden door de stad.

1 november begint het strooiseizoen en daarom was er woensdag de traditionele vlootschouw.

De ervaren chauffeur Roy Rostang, van één van de strooiwagens, neemt mediapartner NH mee op zijn eerste inspectie. Met de raampjes open, want het is nog best warm. Het weer kan zomaar omslaan, weet Roy. Over een paar weken kan het strooizout al hard nodig zijn op de wegen en fietspaden. "Daarom rijden we deze generale: om te kijken of we overal bij kunnen."


Er zijn veel gladheidbestrijdingsteams bij Spaarnelanden in Haarlem om te zorgen dat de provinciehoofdstad 24 uur per dag strooiwagens tot zijn beschikking heeft. Er staan zelfs schaduwteams klaar, mocht dat nodig zijn.

Paaltjes die fietspaden afsluiten voor auto's worden tijdens het gladheidsseizoen weggehaald. Over een paar weken worden ook de zoutkisten weer geplaatst bij bruggen en andere plekken in de stad. Vanaf 1 november kunnen inwoners bij het Milieuplein van Spaarnelanden gratis emmertjes strooizout ophalen, zolang de voorraad strekt.

Ook al hangt er nog niet bepaald vorst in de lucht, chauffeur Roy is al helemaal klaar voor het seizoen. "Ik vind het heel apart als je 's nachts om één uur klaarstaat met je collega's. En dan rijdt er helemaal niemand op de weg. Muziekje aan, kacheltje aan en strooien." Bron / foto mediapartner NH


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)