Menu

Sue the Night in Sound of Haarlem

Suus de Groot, beter bekend als Sue the Night is vanaf 6 februari te zien in Sound of Haarlem.

Over Sue the Night:
Sue the Night, Suus de Groot, is de energieke frontvrouw van de zeskoppige band die sinds september 2014 als een lopend vuurtje de harten van muziekliefhebbers in Nederland verovert. Sue is solo begonnen in 2010 en was aanvankelijk meer gericht op roots en folk, maar door de samenwerking met producers Linda van Leeuwen (Bombay), Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes) en Thijs van der Klugt (Baskerville) heeft de sound van Sue the Night een nieuwe, modernere focus gekregen. Vergelijkingen met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie worden gemaakt.

In de media:
Door diverse media worden de eerste 3 singles 'Top of Mind', 'The Whale' & 'Fool's Gold' goed opgepikt. Vooral door radiozender 3FM; de zender kende de band onder andere de titel 'Serious Talent', een 'Megahit' en twee nominaties voor een 3FM Award toe. De nieuwste clip bij vierde single 'Look Forward' laat een bijzonder videocollage zien van het mooie festivalseizoen.

Sinds het verschijnen van debuutalbum MOSAIC in januari 2015 is Sue the Night in een stroomversnelling geraakt. De release wordt gevierd in een uitverkocht Patronaat en is hiermee de aftrap voor de goedlopende clubtour in februari/maart. Sue's showcase op Noorderslag en verschillende verschijningen bij DWDD en Giel zorgen voor directe interesse van meerdere festivals (o.a. Best Kept Secret, De Beschaving, Zwarte Cross) en noteringen in de hitlijsten. De vinyl-uitgave van MOSAIC, mogelijk gemaakt door Sounds Haarlem Likes Vinyl, schopt het zelfs tot nummer 2 in de Vinyl top 50. 

Ook is MOSAIC dit najaar in eigen beheer uitgebracht in België, i.s.m. Gentle Promotion & Peter Verstraelen Bookings.
Ondertussen werkt de band aan nieuw materiaal waarvan we begin 2016 al wat zullen horen.

Het interview met Suus de Groot is zaterdag 6 februari vanaf 19.00 uur te zien op Haarlem105 TV, bekijk meer Sound of Haarlem op Facebook.com/soundofhaarlem.


Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)