Menu

Telstar sleept punt mee uit Sittard

Gepubliceerd op: 21/01/2017

Telstar sleept punt mee uit Sittard

Telstar heeft vrijdag 1 punt binnengesleept tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Michel Vonk speelde uit in Limburg. Crescendo van Berkel kreeg in de eerste helft al een rode kaart.

De wedstrijd begon erg rustig tot Telstar uit het niets op voorsprong wist te komen middels een schot van Toine van Huizen van geruime afstand. 

Kort daarna moest de ploeg uit Velsen met tien man verder toen verdediger Van Berkel een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Sjoerd Ars. Van Huizen kreeg vervolgens een gele kaart vanwege de ontstane onrust op het veld.

In de tweede helft kwam de club uit Sittard dicht bij de gelijkmaker, met onder meer een schot op de lat in de 66e minuut. Pas in de slotfase kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Jorrit Smeets raakte eerst de lat, maar nog geen minuut later schoot Ferry de Regt de bal in het net.

De ploeg uit Limburg zette nog een keer vol aan, maar het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel. Telstar staat nu 15e met 22 punten. Fortuna Sittard staat op de 16e plek in de Jupiler League.


Meer Regio