Menu

Tentoonstelling 36 jaar Club Stalker

Club Stalker heeft onlangs definitief haar deuren gesloten. Vanaf 6 juli is het mogelijk om nog één keer terug te kijken op 36 jaar geschiedenis van de club.

Voor verschillende generaties is Stalker de plek geweest om het nachtleven te ontdekken aan de hand van extravagante themafeesten, vernieuwende DJ’s en muziekstijlen. Daarnaast had de club altijd ruimte creatieve geesten, nachtvlinders, aanstormend DJ talent en open-minded feestgangers en tevens door de jaren heen een voedingsbodem voor creatief talent.

Als spiegel van de tijdsgeest en jarenlange aanjager van culturele vernieuwing is Club Stalker van grote cultuurhistorische waarde in de stad Haarlem maar ook binnen de clubcultuur en muziekgeschiedenis. All good music comes from an open mind: 36 jaar Club Stalker in Haarlem schetst aan de hand van posters, flyers, foto’s, persberichten, krantenknipsels, muziek, bewegend beeld en unieke objecten een breed beeld van een bruisende nachtclub, haar meest invloedrijke feesten, belangrijke muzikale ontwikkelingen en pioniers, residenten en kleurrijke bezoekers door de jaren heen.

De tentoonstelling splitst zich uit in verschillende thema’s die samen een dwarsdoorsnede representeren van 36 jaar aan muzikale ontwikkelingen en clubcultuur. Van new wave tot acid house, van hiphop naar techno met iconische feesten als Pink Planet en met bekende en minder bekende DJ’s: de tentoonstelling is een feest der herkenning voor alle mensen die wel eens een nacht hebben doorgebracht in Club Stalker en een ontdekking voor iedereen.

De tentoonstelling is te zien van 6 juli tot en met 25 augustus in 37PK. Opening van de tentoonstelling is op 6 juli om 20:00 met o.a. curator Manique Hendricks en bijdragen van Dolly Bellefleur en dichter George Moormann. Toegang is gratis.

Foto's: Archief Club Stalker met dank aan het Noord Hollands Archief.

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)