Menu

Tien tips voor Lente Kabinet 2019

Het festivalseizoen is weer begonnen. Voor de betere festivals hoeven we gelukkig niet ver te reizen. In en rond Amsterdam (en Haarlem natuurlijk) zijn ieder jaar genoeg toffe evenementen.

Op 25 en 26 mei organiseert Lente Kabinet haar achtste editie in het natuurgebied Het Twiske in Oostzaan, onder de rook van Amsterdam-Noord.

Vorig jaar bleek de overstap naar een weekender succesvol. Daarom is er ook dit jaar gekozen voor twee festival dagen. Verspreid over twee dagen treden meer dan 50 artiesten op. Lente Kabinet probeert wederom een balans te vinden tussen bands, dj's en live acts.

Om je op weg te helpen selecteerde Nachtdieren een aantal acts voor je die je niet mag missen op Lente Kabinet dit jaar:

MILLOS KAISER
Samen met goede vriend Augusto Olivani vormt hij Selvagem. Samen stonden ze in 2017 Dekmantel, de grote broer van Lente Kabinet. Verwacht veel Braziliaanse disco, tracks die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehoord (of vergeten). Zelfs Shazam heeft het vaak moeilijk tijdens zijn sets.. 
Zaterdag 28 mei, Eerste Kamer 12:00.

CALL SUPER & SHANTI CELESTE
Beiden hebben zich al eens bewezen op Dekmantel/Lente Kabinet.
Zaterdag 28 mei, Tweede Kamer 21:00.

UPSAMMY
Echte naam Thessa Torsing. Volgens NRC maakt ze muziek met gebroken beats die je doen dansen op de vloer en in je hoofd. Draait regelmatig in de School. Stond dit jaar ook op DGTL. En komt 'gewoon' uit Amsterdam.
Zaterdag 28 mei, Red Light Radio 20:00.

PEGGY GOU
Vorig jaar sloot ze de Tweede Kamer af, dit jaar doorgestroomd naar de Eerste Kamer. In korte tijd uitgegroeid tot echte superster. Hits als 'Starry Night' en ‘It Makes You Forget (Itgehane)’ zijn vrolijk en zomers en doen het ook prima als radioplaat. Heel anders dan haar sets, die zijn steviger en vol energie. Daarnaast is Peggy ook nog een heus stijlicoon en maakt ze grappige filmpjes met 'Mama Gou' op haar Instagram. Zaterdag 28 mei, Eerste Kamer 21:30.

ANTAL
Antal Heitlager. Founder van de Amsterdamse platenzaak en label Rush Hour. Draait al een tijdje mee in de scene en kan daar ook leuk over vertellen. Voor de zondag zeker een aanrader om bij te zijn. 


Zondag 29 mei, Eerste Kamer 19:00.

DEKMANTEL SOUNDSYSTEM
Een festival, label en ook nog eens prima kunnen draaien. Is er iets dat deze heren niet lukt?
In 2016 hun eigen festival afgesloten. Benieuwd wat ze dit jaar gaan doen.
Zondag 29 mei, Tweede Kamer 16:00.

I-F
Een van de betere sets op de laatste editie van Edit Festival in 2016 (Radion stage). Dit jaar op de zondag van Lente Kabinet. 
Zondag 29 mei, Derde Kamer 21:00

JOB JOBSE
Misschien niet je eerste keuze tussen al die internationale acts, maar deze man mag je zeker niet overslaan. Keer op keer bewijst hij dat hij bij de top dj's hoort. Niet overtuigd? Luister zijn laatste Boiler Room set eens terug.Zondag 29 mei, Tweede Kamer 21:00

TODD TERJE


Terje Olsen kan je kennen van zijn hits, maar ook achter de draaitafels staat hij zijn mannetje. Hij is een van de kartrekkers van de Noorse dancescene.
Zondag 29 mei, Eerste Kamer 21:00

VIOLET
Inês Borges Coutinho, draait al een tijdje mee in de underground scene van Lissabon. Ze is DJ, producer en eigenaar van Naive records. En Mede oprichter van Rádio Quântica. Zondag 29 mei, Red Light Radio 18:00.

Dit jaar is er ook een nieuwe stage, de Derde Kamer, vol met live artiesten als Dengue Dengue Dengue!, YĪN YĪN en Karel. Naast muziek is er ook een uitgebreid cultuurprogramma. Kunstenaars als Steven de Peven, Nikki Hock en samenwerkingen met Pakhuis de Zwijger, EYE Filmmuseum en Sexyland zijn hier onderdeel van.Lente Kabinet mag dan wel het kleine zusje van Dekmantel zijn, het heeft zich inmiddels wel bewezen als volwaardig festival. Het Twiske leent zich prima als festival terrein, helemaal met wat zon. En door een redelijk ruime opzet ieder jaar heb je nergens het idee hebt dat het écht druk is.Zaterdag tickets zijn inmiddels uitverkocht. Zondag en weekend tickets zijn nog wel beschikbaar.Meer tips? Luister 17 mei vanaf 21:00 naar Nachtdieren op Haarlem105.Dit is een artikel van N8dieren op Haarlem105. Elke vrijdagavond de lekkerste house en techno, dj's uit de regio en tips en nieuws uit festivalland. Uitzeding van N8dieren gemist? Beluister alles terug via de podcast.

Foto's: Desire van den BergCopyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)