Menu

Toch een ijsbaan in het Reinaldapark

Gepubliceerd op: 22/10/2019

Toch een ijsbaan in het Reinaldapark

Het was even spannend of het door kon gaan, maar vanaf november ligt er een heuse ijsbaan in het Reinaldapark.

Amsterdamse ondernemer Frans Stuy, mede eigenaar van het pannenkoekenhuis, is initiatiefnemer van de ijsbaan. Hij realiseerde soortgelijke ijsbanen ook al eens op het Rembrandtplein en Museumplein in Amsterdam. ''Het wordt een winterwonderland met sfeerverlichting en kinderen van onder de 12 jaar mogen als ze een pannenkoek komen eten de hele dag gratis schaatsen'', vertelt de Amsterdammer aan Haarlems Weekblad. Op deze manier hoopt hij ervoor te zorgen dat ook de kinderen met ouders die een kleine portemonnaie een leuke dag op de schaatsbaan kunnen beleven.

Het liefst had Stuy eigenlijk gezien dat de ijsbaan achter het pannenkoekenhuis in de herfstvakantie al open zou kunnen, maar hij kreeg de vergunning niet op tijd rond. Naar eigen zeggen werd hij in het begin nogal tegengewerkt door de gemeente. Volgens de gemeente ligt dit anders, aan de oorspronkelijke plannen zaten wat haken en ogen. Zo wilde Stuy de ijsbaan oorspronkelijk overdekken, maar dat liet het bestemmingsplan niet toe. Een woordvoerder van de gemeente gaf aan dat zij daarom hadden geadviseerd om de ijsbaan zonder overkapping te realiseren.

De ijsbaan wordt 15 bij 30 meter en moet op 3 november openen. De ijsbaan blijft dan tot en met de kerstvakantie geopend.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)