Menu

United gaat voor de zaterdag

Gepubliceerd op: 15/02/2018

United gaat voor de zaterdag

United/DAVO is vanaf komend seizoen alleen nog op de zaterdag actief.

De zondagselectie wordt na deze jaargang opgeheven en de meeste spelers stappen over. Hoofdtrainer Sjoerd Hamann doet dat ook, want hij gaat samen met Chiel Schneider de technische staf vormen van het vernieuwde elftal.
Het werd de laatste jaren steeds moeilijker om een zaterdag- én een zondagselectie bij elkaar te krijgen bij de Schalwijkse club. Door het besluit creëert United/DAVO op een aantal vlakken lucht. Zo wordt er straks bezuinigd op de kosten voor de trainersstaf en bijvoorbeeld de fysiotherapeut en gaat de omzet van de kantine omhoog. Daarnaast hebben diverse spelers samen met het bestuur ‘het blauwe hart’ opgericht. Ze hebben een eigen zaak en hebben aangegeven als sponsor de club te willen ondersteunen.
De laatste tijd stappen steeds meer voetbalclubs over naar de zaterdag.
Sinds het besluit binnen de club bekend is geworden, draait de zaterdagselectie prima. De weg omhoog in de derde klasse B is ingeslagen. Daarentegen zijn de prestaties van het zondagelftal niet goed. Zo werd er bijvoorbeeld verloren van de toenmalige rode lantaarndrager VVH Velserbroek. Toch heeft bestuurslid Irma Kroon respect voor haar spelers. “Ze voetballen nu nergens meer voor. Ja, om het seizoen goed af te sluiten. Want dat is absoluut de bedoeling.”(Bron en foto: Voetbal in Haarlem)


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)