Menu

Uurloon vakantiewerk in Noord-Holland gestegen

Gepubliceerd op: 26/06/2019

Uurloon vakantiewerk in Noord-Holland gestegen

In Noord-Holland zijn de uurlonen voor vakantiewerk in vergelijking met vorig jaar gemiddeld met 9,4 procent gestegen, naar 9,39 euro per uur.

De stijging in uurloon voor de jonge Noord-Hollanders is bovengemiddeld, zo blijkt uit cijfers van van uitzendbureau YoungCapital.

Landelijk gezien zijn de uurlonen van jongeren tussen 15 en 27 jaar met 8,7 procent gestegen naar gemiddeld 9,26 euro per uur. Jongeren verdienen dus per uur gemiddeld 75 cent meer voor vakantiewerk. Volgens het uitzendbureau is dat ook niet vreemd, gezien de krapte op de arbeidsmarkt. "Werkgevers hebben meer over voor de juiste vakantiekrachten.", aldus Mariska Visser van YoungCapital.


Wie het meest wil verdienen voor zijn vakantiewerk moet echter wel in Zuid-Holland zijn. Daar worden de hoogste uurlonen betaald voor vakantiewerk, met gemiddeld 10,40 euro per uur.

De meeste sollicitatiebrieven werden verstuurd in Noord-Holland, gevolgd door Zuid-Holland en Utrecht. De Noord-Hollanders waren dus bovengemiddeld actief met het reageren op vakantiewerkvacatures. De top 4 van steden met de meeste sollicitaties bestaat uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Er werd in de maand mei in alle provincies van Nederland het allermeest gesolliciteerd op vacatures voor promotiewerk, gevolgd door vacatures in de detailhandel, horeca en als laatste op logistieke functies. Behalve in Noord-Holland, daar was het aantal sollicitaties voor logistieke functies hoger dan voor de horecavacatures.

Foto ter illustratie (Sebastiaan ter Burg)


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)