Menu

Van der Valk Hotel volgeboekt door F1-organisatie

Gepubliceerd op: 29/05/2019

Van der Valk Hotel volgeboekt door F1-organisatie

Van der Valk Hotel Haarlem zit volgend jaar mei helemaal vol met medewerkers van de Dutch Grand Prix Zandvoort. Het hotel is al enige tijd geleden gecontacteerd door de organisatie van de Formule 1.

Met één blokreservering zijn alle kamers gereserveerd. Voor particulieren is het niet mogelijk om een kamer te krijgen, aldus general manager Niels Piscaer.

De Dutch Grand Prix vindt plaats op Circuit Zandvoort ergens in een weekend in mei volgend jaar. Dit evenement zal een enorme logistieke operatie worden in de regio. Er zal een enorme mensenmassa op afkomen. Niet alleen bezoekers, maar ook journalisten, staf en organisatie.

Onze redactie zocht uit hoe andere hotels en accomodaties in de regio omgaan met dit aankomende evenement. 

Om te beginnen met de kleinschalige accommodaties, sprak Haarlem105 met boutiquehotel ‘t Vosje aan de Spanjaardslaan en B&B Groen in Aerdenhout. ‘t Vosje was al een tijd terug volgeboekt in meerdere weekenden in mei 2020. Eigenaar Sebastian van de Poppe zegt dat hij geen Formule 1-fan is en daarom niet in de gaten had waarom er zoveel animo was voor weekenden in mei. ‘Mensen waren aan het gokken op het weekend waarin de F1 plaats zou vinden. Nu is mijn hotel al volgeboekt en heb ik de prijzen niet kunnen verhogen. Daar baal ik eigenlijk wel van’, aldus Van de Poppe.

B&B Groen in Aerdenhout heeft twee kamers. Eigenaar Groen komt met een verrassing. Hij en zijn vrouw hebben het huis verkocht en gaan elders in Nederland wonen. Zij stoppen met het runnen van een bed & breakfast. Er kwamen al tientallen aanvragen binnen voor de GP-periode. Maar Groen benadrukt dat als hij open was geweest, hij zijn gasten niet had willen uitknijpen. Daar voelt hij zich niet goed bij.

Bij Hotel Raecks kan nu niet gereserveerd worden voor mei 2020. General manager Arend zegt dat zij eerst willen aankijken wat de concurrentie gaat doen, voordat zij een prijs bepalen. Arend beaamt dat de prijs hoger zal liggen dan normaal, maar weet nog niet hoeveel hoger.

Ondanks herhaaldelijke pogingen, kregen wij hotels Bleecker, Staats, Lion d’Or, Amrâth Frans Hals en Carlton Square niet te pakken.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)