Menu

Vanaf 1 juli wordt het autoluwe centrum in Haarlem uitgebreid

Gepubliceerd op: 02/06/2019

Vanaf 1 juli wordt het autoluwe centrum in Haarlem uitgebreid

Vanaf 1 juli wordt het autoluwe centrum in Haarlem naar het noorden uitgebreid, meldt de gemeente.

Er wordt gestart met een waarschuwingsperiode tot 1 augustus. Na de zomer komen er in het gebied ook beweegbare palen die het gebied afsluiten. Vanaf volgende week wordt het autoluwe gebied aangekondigd met borden en streetprints op diverse parkeerplekken.

In het nieuwe voetgangersgebied worden op 1 juli de nieuwe verkeersborden neergezet met het welbekende man met het kind aan de hand. Dan zijn ook de nieuwe verkeersregels van kracht. Alleen tussen 06.00 en 11.00 uur mogen auto's, busjes en vrachtwagens het voetgangersgebied in voor het laden en lossen. Na 11 uur mogen alleen pashouders het gebied in.

Als je na 1 augustus geen pas hebt, wordt er een boete uitgeschreven. En na de zomer kan de toegangspas ook worden gebruikt om de palen naar beneden te laten en het gebied in te rijden voor laden en lossen. Er mag sowieso niet geparkeerd worden in het gebied.

Voor de inrichting van de parkeerplaatsen die vrijkomen wordt met inbreng van de gemeente een plan gemaakt. Dit plan wordt in september gepresenteerd en de uitvoering moet plaats vinden in het najaar.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)