Menu

Veel illegale planten en dieren onderschept met intensieve douanecontrole

Gepubliceerd op: 29/11/2017

Veel illegale planten en dieren onderschept met intensieve douanecontrole

Door intensievere controle door de douane, is er in ruim twee maanden tijd een aanzienlijke hoeveelheid illegale handelswaar onderschept.

In bagage op Schiphol maar ook in de haven van Rotterdam en op beurzen, werd gezocht naar illegale dieren en planten. Dat leverde 59 zaken op waarbij producten in beslag werden genomen.

In de intensieve controleperiode werden bijvoorbeeld een ijsberenvel, levende vogels, krokodillenschedels en 14.000 dode zeepaardjes gevonden. Ook ‘medicijnen’ met daarin ingrediënten van beschermde dieren is lucratieve en daardoor populaire smokkelwaar, vaak in postpakketten. Daar werden ook verschillende varianten van aangetroffen. Er zijn zelfs poten van een Afrikaanse olifant onderschept, vlinders en meerdere soorten opgezette dieren.

In de speciale actie werkten diverse overheidsdiensten, waaronder de politie, het Openbaar Ministerie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit samen. De extra acties van de diensten kwamen bovenop reguliere controles. Een internationaal verdrag dat Nederland tekende, maakt de acties mogelijk.

Bron: NH Nieuws


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)