Menu

Verbod op taxironselaars Schiphol

Gepubliceerd op: 23/01/2017

Verbod op taxironselaars Schiphol

Vanaf 30 januari is het op en rond het Jan Dellaertplein en Schiphol Plaza verboden om taxidiensten aan te bieden. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten.

Dankzij een een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Haarlemmermeer is het mogelijk om in specifieke gebieden het aanbieden van bepaalde vormen van taxidiensten in zijn geheel te verbieden. Met deze maatregel hoopt de gemeente dat er een einde komt aan aan de overlast van de vele taxironselaars op de luchthaven.

Taxichauffeurs die zich niet aan de regels houden, kunnen een boete van 350 euro krijgen. Bij herhaling kan dit lopen tot 1500 euro of zelfs tot inbeslagname van de taxi. Ook kan de gemeente de overtreder een verblijfsontzegging opleggen. Een overtreding hiervan is een strafbaar feit.

Na zes maanden wordt de maatregel geƫvalueerd. 'Als er geen sprake meer is van verstoring van de openbare orde kan het besluit door de burgemeester worden aangepast door het aangewezen gebied te verkleinen of bepaalde categorieƫn van taxidiensten wel toe te staan. Bij aanhoudende overlast is het ook mogelijk om het gebied te vergroten. Daarnaast wordt in overleg met alle betrokken partijen gewerkt aan een structurele oplossing van de taxiproblematiek', meldt de gemeente.


Meer Regio