Menu

Vernielingen bij buitenplaats Beeckestijn

Gepubliceerd op: 19/06/2019

Vernielingen bij buitenplaats Beeckestijn

Afgelopen weekend troffen de boswachters van Natuurmonumenten een spoor van vernielingen aan op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid.

Zo zijn er een aantal lindes vlak bij de vijver aan de Hoofdlaan is flink toegetakeld. Een boom is er zo erg aan toe dat de boswachters bezorgd zijn of deze het overleeft, meldt Natuurmonumenten.

Ook is het toegangshek aan de kant van het recreatieterrein ontwricht en lag er op verschillende plekken grote hoeveelheden afval. De vijver dreef vol met flessen en troep.

De boswachters zijn boos over dit onnodige vandalisme. "Sinds we Beeckestijn in 2011 in beheer kregen, werken we hard aan het behoud en herstel van deze prachtige historische buitenplaats. We doen dat met zorg en liefde en investeren daar veel tijd en geld in. Als mensen daar dan zo respectloos mee omgaan, dat doet pijn."

Natuurmonumenten zegt er alles aan te doen om de schade te herstellen en herhaling te voorkomen, maar kan niet 24 uur per dag aanwezig zijn. Daarom roepen de boswachters op om  verdachte situaties te melding. Dit kan bij de politie via 0900-8844 of per mail naar beeckestijn@natuurmonumenten.nl


Foto's: Beschadiging bomen en afval (Natuurmonumenten)


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)