Menu

Vertraging Tiny House project in Schalkwijk opgelost

Gepubliceerd op: 12/06/2018

Vertraging Tiny House project in Schalkwijk opgelost

Het Tiny House project in Haarlem Schalkwijk kan eindelijk van start gaan.

Het duurzame mini-wijkje met verplaatsbare huisjes heeft sinds juli 2017 al groen licht. Echter tot op heden was er niet meer dan kale grond te vinden op het braakliggende terrein aan de Zwemmerslaan. Op dit soort zogeheten ‘pauzeterreinen’ wil de gemeente verloedering tegengaan met de ecologisch verantwoorde Tiny TIM huisjes. Een initiatief om de duurzame ambities van Haarlem kracht bij te zetten. Om die reden was het gemeentecollege van begin af aan enthousiast over dit project. Zozeer dat GroenLinks in hun recente verkiezingsprogramma vermeldde dat de huisjes er al staan. Dat blijkt echter nog niet het geval.
Hans Peter Föllmi snapt het enthousiasme van GroenLinks. Hij is de initiator van Tiny TIM en zegt: ‘GroenLinks heeft er mede zorg voor gedragen dat wij nu subsidie hebben gekregen. En toen ze vorig jaar toestemming voor het project gaven, dachten ze waarschijnlijk: “Oh, dan staan de huisjes er meteen.”’

De vertraging in het project was veelal een budgettaire kwestie. Private investeerders vonden het eerste ontwerp van Tiny TIM te prijzig. Föllmi moest toen terug naar de tekentafel. Hij zegt dat deze huisjes 100 procent ‘off the grid’ zijn, wat ze kostbaar maakt. ‘We kregen het niet rond gerekend. Qua prijs en investering niet. De huurprijs mocht ook niet te hoog worden. Omdat een wooncorporatie meedoet, moesten de huisjes goedkoper.’ De Haarlemse wooncorporatie die participeert wil met hun investering inspelen op de woningschaarste in Haarlem. Door middel van een jongerencontract willen ze starters op de woonmarkt tegemoetkomen. Jongeren die net te weinig inkomen hebben voor de vrije sector en net teveel voor een sociale huurwoning worden hiermee geholpen.

Tiny TIM kan met de pas ontvangen subsidie van de gemeente verder met het project. Deze zomer zullen daarom de eerste huisjes verschijnen.

foto: Google Streetview


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)