Menu

Vleermuizen gezocht

Gepubliceerd op: 01/07/2019

Vleermuizen gezocht

De gemeente Haarlem wil weten waar vleermuizen voorkomen in de gemeente.

Het in kaart brengen van deze nachtelijke dieren is lastig, daarom roept de gemeente Haarlemmers op om mee te doen aan een onderzoek.
De sonargeluiden die vleermuizen maken, zijn alleen met een batdetector waar te nemen.

Die sonar gebruiken ze vooral bij het vliegen en voedsel zoeken. Als ze overdag "thuis" zijn, zijn ze erg moeilijk op te sporen. Vleermuizen hebben hun verblijfplaatsen in holle bomen, maar ook in woningen. Favoriete plekjes zijn achter gevelbetimmeringen, onder dakpannen en in spouwmuren. De vrouwen leven in groepen bij elkaar en krijgen bijna te gelijkertijd jongen. Als de moeders ‘s nachts eten gaan zoeken, blijven er altijd wat oppasmoeders achter.

Om een idee te krijgen van het aantal vleermuizen in Haarlem verzamelt Natuurlijke Zaken in opdracht van de gemeente zoveel mogelijk gegevens van de verblijfplaatsen (nestlocaties) van deze soorten.

Als jij vleermuizen om of in je huis hebt en mee wilt werken aan het onderzoek, neem dan contact op met Carola van de Tempel via c.vandentempel@natuurlijkezaken.nl. Dan komt zij op afspraak langs om te kijken om welke soort het gaat en als het mogelijk is het aantal dieren te tellen.


Foto: Pixabay


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)