Menu

Voldoende ruimte voor romantiek en seks in verpleeghuizen

Gepubliceerd op: 15/02/2018

Voldoende ruimte voor romantiek en seks in verpleeghuizen

Het zit over het algemeen goed met de intimiteit, seksualiteit en diversiteit onder bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Dat blijkt uit de publicatie ‘Jezelf zijn in het verpleeghuis’ van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) die op Valentijnsdag verscheen. Vier van de vijf ondervraagden (82%) zegt tevreden te zijn met het romantisch of seksueel contact, voor 15% geldt dit niet. Ouderen die onder de laatste categorie vallen, geven wel aan minder gelukkig te zijn en andere klachten te ervaren. Bijna de helft van de bewoners ervaart ook genoeg privacy om romantisch of seksueel intiem te zijn, voor 14% is dit niet het geval. Daarnaast ervaren lesbische, homoseksuele en biseksuele bewoners dezelfde ruimte als heteroseksuele bewoners, terwijl ouderen met een migratieachtergrond minder ruimte ervaren dan autochtone ouderen.

Er wordt over dit onderwerp vaak ‘lacherig’ gedaan en omdat er weinig over bekend is heeft het SCP verkennend onderzoek gedaan. Er zijn 985 personen van 55 jaar en ouder geïnterviewd die in deze instellingen wonen.


Meer Regio

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)