Menu

Vrienden fietsen voor de strijd tegen MS

Gepubliceerd op: 27/05/2015

Vrienden fietsen voor de strijd tegen MS

Donderdag 28 mei is het wereld MS dag. Afgelopen maandag hebben meer dan 500 Nederlandse fietsers 1, 2 of 3x de Mont Ventoux gefietst om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor MS.

Een team van vijftien wielrenners nam namens Mission Summit deel aan Klimmen tegen MS op 25 mei 2015, waaronder de Haarlemmer Niels van Buren. "Ik doe dit omdat ik sinds 2010 weet dat ik MS heb en ik wil me graag inzetten zolang ik nog kan. Ik wil zoveel mogelijk aandacht voor MS te vragen, andere mensen inspireren ook in beweging te komen en om ten slotte ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het broodnodige onderzoek dat nog gedaan moet worden omdat er nog zoveel onbekend is over MS."


Mission Summit kent zijn oorsprong in 2011 toen negen vrienden de Kilimanjaro in Tanzania beklommen. Kort voordat de beklimming zou plaatsvinden, kreeg Niels de diagnose MS. Dit heeft hem gemotiveerd om Mission Summit op te richten en veel geld op te halen voor onderzoek naar MS. Nu gaat team Mission Summit een stap verder met de beklimming van de andere bergen met als einddoel de Mount Everest.

Van de beklimming van de Mont Ventoux is door de vriendengroep een mooi videoverslag gemaakt. Deze is hieronder te bekijken:


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)