Menu

Vuurwerk niet meer zelf afsteken

Gepubliceerd op: 25/10/2017

Vuurwerk niet meer zelf afsteken

De vuurwerkbranche is niet blij.

De Stichting Maatschappij en Veiligheid, onder leiding van mr. Pieter van Vollenhove, stelt namelijk voor de jaarwisseling met gecontroleerd vuurwerk te vieren. Mensen zouden niet meer zelf vuurwerk voor hun deur moeten afsteken, maar naar gezamenlijke terreinen moeten gaan waar gemeentes vuurwerkshows organiseren. Dat zou de omzet van de vuurwerkverkopers flink verkleinen.


Volgens een woordvoerder van Pyrotechniek Nederland is dat een overtrokken maatregel. De meerderheid van de mensen wil thuis een intiem feestje maken van Oud & Nieuw en staat niet te springen om 's nachts nog de deur uit te gaan. De Stichting Maatschappij en Veiligheid richt zich volgens de woordvoerder op de ellende in de grote steden, waar hulpverleners gevaar lopen door vuurwerk en raddraaiers bewust voor vervelende situaties zorgen. Maar de meeste mensen willen de traditie van zelf vuurwerk afsteken graag behouden.

Volgens de SMV loopt de schade aan huizen en auto's op tot 15 miljoen euro en zijn afgelopen januari 344 personen gepakt voor misdrijven tijdens de nieuwjaarsviering.


Meer Regio

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)