Menu

Waar kan je de beste oliebollen halen?

Gepubliceerd op: 28/12/2019

Waar kan je de beste oliebollen halen?

Al negen jaar lang testen de radiomakers van Haarlem105 waar je de lekkerste oliebollen en appelbeignets kan halen in Haarlem en omgeving.

Dit jaar werden onze oliebollen-experts Bas en Daan geholpen door Melvin en Abel om de top drie samen te stellen.


"Deze traditie kwam negen jaar geleden tot stand omdat het AD verschillende keren schreef dat de oliebollen uit Haarlem en Heemstede niet te eten waren. Haarlem105 dacht hier anders over: "Het kan toch niet zo zijn dat we hier geen lekkere oliebollen hebben? En dat blijkt jaarlijks weer uit onze oliebollentest", zegt radiopresentator Bas van der Schuit.

Er zijn oliebollen en appelbeignets van acht verschillende kramen getest. Na de test is er een top 3 samengesteld.

Dit jaar deden de lekkernijen van de DekaMarkt ook mee met de wedstrijd. Eerder deze week bracht de supermarkt nog naar buiten dat de appelbeignets en oliebollen van deze supermarkt met 'goud bekroond' zijn. Onafhankelijke keurmeesters van het Nederlandse Bakkerij Centrum in Wageningen hebben ze beoordeeld op smaak, malsheid en kleur. Alleen producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, mogen de titel ‘Bekroond met Goud’ dragen, aldus de supermarkt.

Helaas voor de supermarkt kwamen hun bollen niet in de top 3 voor. Sterker nog, ze kwamen op de laatste plek te staan. Op nummer drie staat de oliebollenkraam op de Cronjé met ontzettend lekkere oliebollen. Toch waren de oliebollen en appelbeignets van twee andere deelnemers lekkerder. Op nummer twee staat Brouwer's gebakkraam. De uiteindelijke winnaar van de smaaktest is Berg Oliebollen, wat best opmerkelijk is omdat de eigenaar van deze kraam eigenlijk een visboer is. Van oktober tot begin januari ruilt hij de kibbeling en haring in voor oliebollen. Zijn appelbeignets en oliebollen waren lekker zoet en niet al te vet.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)