Menu

Wederom groen licht voor plannen De Koepel

Gepubliceerd op: 23/04/2019

Wederom groen licht voor plannen De Koepel

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft de restauratieplannen voor De Koepel goedgekeurd.

Dat is wederom goed nieuws voor het burgerinitiatief van de Stichting Panopticon, die het monument van de gemeente heeft overgenomen om er een onderwijsplek van te maken. Dat meldt NH Nieuws dinsdag.

Vorige week stemde de gemeenteraad ook in met het opheffen van het terugkooprecht om zo meer investeerders te kunnen trekken voor het bouwplan van ongeveer 21 miljoen euro. Hiervoor moet vooral de rand van het zinken koepeldak vervangen worden.

Na de restauratie is er ook nog geld nodig voor het inpandig aanpassen van het gebouw voor de verhuurders. Naast een particuliere 'Global School for Entrepeneurship' dat op den duur ook academisch onderwijs wil geven, wordt er een MKB-hub gecreeërd voor gezamenlijke projecten voor innovatie en duurzaamheid. En voor het open karakter van De Koepel komt er horeca en een bioscoop met zes zalen.

Ondanks alle voorspoed is er ook kritiek op de plannen. Het particuliere onderwijs zou te duur worden en dus alleen voor de elite, andere studenten van Haarlemse hogescholen zouden de aansluiting bij de ondernemers mislopen en de bioscoop zou de Filmschuur met arthouse-films uit de markt prijzen.

 

Foto: Stichting Panopticon


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)