Menu

Wederom veel telefoons gestolen tijdens Mysteryland

Gepubliceerd op: 29/08/2019

Wederom veel telefoons gestolen tijdens Mysteryland

Er lijkt afgelopen weekend weer een criminele bende actief te zijn geweest bij Mysteryland in Vijfhuizen.

Festivalgangers klagen over gestolen telefoons en de politie bevestigt nu al minstens zeventig aangiftes van diefstal. Vorig jaar werden er 200 telefoons gestolen door een internationale bende die handelde vanuit Spanje. "Als ik Find My iPhone aanzet, zie ik dat mijn telefoon in Barcelona is", zegt een radeloze gedupeerde tegen NH Nieuws.

Wat voor veel feestgangers begon als een leuk weekendje dansen, eindigde in een domper. "Een kut-weekend, dat kan ik wel zeggen", aldus Vera de Laat, die helemaal uit Rozendaal afreisde naar Mysteryland, dat op vrijdag, zaterdag en zondag tienduizenden bezoekers trok.

Op zondagavond haalde Vera een drankje bij de bar bij een van de podia en daarna was haar iPhone spoorloos verdwenen. "Terwijl ik mijn tasje als een leeuwin bewaakte; ze zijn echt goed te werk gegaan." Ze is niet het enige slachtoffer.

In 2018 werden er ook al 200 telefoons gestolen op het festival en die doken enkele dagen later op in een tas in een Flixbus (lange afstandsbus) die onderweg was naar Spanje. Dit jaar is er tijdens het festival niemand voor telefoondiefstal gearresteerd, aldus de politie. Volgens de politie is het eerst nog afwachten hoeveel aangiftes er nog binnenkomen en dan wordt daar uitgebreid naar gekeken. Veel gedupeerde melden dat hun toestel in Spanje is, volgens de traceer functie van hun toestel.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)