Menu

Weinig vertrouwen in huidig kabinet

Gepubliceerd op: 18/09/2018

Weinig vertrouwen in huidig kabinet

Het huidige kabinet krijgt weinig vertrouwen van de bevolking.

Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS. Het inkomensbeleid van Rutte III stuit veel mensen tegen de borst. Hierbij zijn zaken die te maken hebben met de portemonnee van mensen, zoals de hoogte van de belastingen doorslaggevend. Maar ook de affaires rond politici en het gedoe met de dividendbelasting spelen een rol.

In het Noorden van het land is het vertrouwen in premier Rutte het laagst. Waarschijnlijk door de problematiek rondom de gaswinning. In de rest van Nederland is het percentage hoger. Toch vindt 40 procent dat het kabinet een negatieve bijdrage levert aan de samenleving. Vooral bij thema’s als gezondheidszorg, ouderenzorg en immigratie vindt men dat de regering verkeerde keuzes maakt.

Het kabinet Rutte-III heeft een positievere blik op hun invloed op de samenleving. Volgens de cijfers die bij Prinsjesdag naar buiten komen, groeit de economie volgend jaar met 2,6 procent. Ook gaat de koopkracht voor meer dan 95 procent van de Nederlanders er op vooruit. Externe factoren kunnen wel roet in het eten gooien, waarschuwt de regering. Brexit en de handelsconflicten die Amerika momenteel ontketent, kunnen er voor zorgen dat de cijfers volgend jaar minder gunstig uitvallen.

bron: NOS


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)