Menu

Wienen: "Bpop verloopt goed. Belangrijk en mooi evenement voor Haarlem"

Gepubliceerd op: 05/05/2019

Wienen:

Burgemeester Jos Wienen is blij met het goede verloop van Bevrijdingspop 2019. Dit zei hij vanavond tijdens de live uitzending op Haarlem105.

"Ik heb echt het idee dat we een prachtig Bevrijdingspop hebben dit jaar. De sfeer is erg goed. De bezoekers zijn mooi verspreid over het hele terrein, zodat het wel druk is, maar nergens 'gevaarlijk' druk. Het is fris, maar niet te koud. Kortom, daar ben ik heel blij mee."

Wienen heeft geen favoriete artiest waar hij naar uit kijkt, maar vind het wel het leuks om rond te lopen op het veld zo vertelt hij: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet iemand ben die speciaal voor een artiest langskom. Maar ik geniet er wel van. Net was er een bijeenkomst op het sponsor dek, maar het allerleukste is toch om tussen de mensen op het veld te staan. Ik ben van plan om zo weer een rondje te doen bij de verschillende podia."


"Ook buiten het terrein, de weg naar de Haarlemmerhout toe, is het gezellig druk. Wat mij toen wel opviel is dat er erg veel lachgas wordt verkocht. Dat is niet goed." Op de vraag of hij dan optreed als hij dit ziet antwoordt Wienen: "Ik heb dit nu laten gaan, maar morgen ga ik dit bespreken met politie en handhaving, want ik denk dat we daar wat scherper op moeten zijn."

Verder complimenteerde Wienen de organisatie van Bevrijdingspop. "Gister viel mij dat ook al op tijdens het herdenkingsconcert. Alle namen van Nederlanders die zijn overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, die voorbij komen achter het Houtpodium. Dat vind ik zo indrukwekkend. Dit laat ook zien hoe verschrikkelijk het is als de vrijheid wegvalt. Ongelofelijk hoeveel mensen dit zijn. Dat geeft wat mij betreft het herdenken en vieren van onze vrijheid een extra lading. Dat is heel waardevol. Het is niet alleen geschiedenis, het is ook actueel. Goed dat we hier ook aan het denken gezet worden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is."

Bevrijdingspop duurt nog tot 23:59 vanavond. Alle optredens, interviews met artiesten en sfeerverslagen hoor je live op Haarlem105. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de beelden.

Foto: Haarlem105/Ab Laanbroek


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)