Menu

WiFi-rollator verbindt jeugd met ouderen

Gepubliceerd op: 05/06/2018

WiFi-rollator verbindt jeugd met ouderen

De non-profit organisatie 023DOEN zet deze zomer een WiFi-rollator in bij evenementen.

In de nieuwe, vernuftige rollator zit een HotSpot waar je met een snelle 4G verbinding het internet op kan. Het is bedoeld om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen.

Initiator Bart Landheer zegt dat het werkt als een trein. Zelfs met twintig mobieltjes op het netwerk crasht het niet. Dat bleek bij een try-out met ouderen uit het Reinaldahuis en basisschoolkinderen. De positieve reacties stroomden binnen. Een test op het Spaarneveer om reacties van jongeren te peilen, pakte ook positief uit. ‘Iedereen heeft een glimlach’, zegt de initiator.

Deze zomer wordt gekeken wat de mogelijkheden van de rollator zijn. Landheer weet nog niet precies wat er uit de testperiode gaat komen. Het loopt tot eind september. ’We zijn nog zoekende, maar als mensen een idee hebben, bijvoorbeeld als iemand er een winkeltje in wil beginnen, mogen ze dat altijd naar ons toeschuiven.’

Het idee van de WiFi-rollator is van designstudio Rocco Verdult. De bibliotheek Helmond-Peel gaf hen de opdracht om de bibliotheek beter onder de aandacht te brengen bij jongeren. Tijdens hun onderzoek viel op dat er veel ouderen met rollators in de binnenstad liepen. En er was een grote behoefte aan openbare WiFi. Door een internetverbinding in een rollator te stoppen, was dat in hun ogen de perfecte manier om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen.

Op 17 juni introduceert 023DOEN tijdens het Houtfestival officieel de WiFi-rollator aan het grote publiek. De rollators zijn momenteel al te boeken. Exclusief de ouderen, dat wel.

Foto: ©2018 023DOEN.NL


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)