Menu

Winkeliersvereniging tegen plan extra woningen Cronjéstraat

Gepubliceerd op: 20/07/2019

Winkeliersvereniging tegen plan extra woningen Cronjéstraat

Een van de winkelpanden in de Haarlemse Generaal Cronjéstraat wordt momenteel omgebouwd tot woonruimte.

En omdat het waarschijnlijk niet bij dat ene pand blijft, maakt de winkeliersvereniging zich grote zorgen. "Dat is heel funest en heel verkeerd."

Tijdens de economische crisis van jaren geleden keurde de gemeente een plan goed waarmee het mogelijk werd winkelruimtes om te bouwen tot woningen. Verschillende pandeigenaren zouden gebruik willen maken van die mogelijkheid, waardoor er steeds meer winkels verdwijnen en er woningen voor in de plaats komen.

De winkeliersvereniging voorziet problemen voor de winkelstraat, waar het shoppende publiek momenteel nog keuze heeft uit tientallen winkels. "Met een winkelstraat die al ruim honderd jaar bestaat, moet je niet gaan knoeien", vindt voorzitter Kees Hoogenbosch. "Je moet het sfeertje houden wat er thuishoort en het niet gaan onderbreken met woningen”, vertelt hij aan NH Nieuws.

De vrees bestaat dat meerdere winkeliers hun zaak sluiten om hun pand om te (laten) bouwen tot huurwoningen, die meer opleveren. De winkeliersvereniging is met de gemeente in gesprek en hoopt dat het eerder genomen besluit wordt teruggedraaid. Want als er te veel winkels verdwijnen, bestaat het risico dat de consument op zoek gaat naar ander winkelgebieden.


Foto: NH Nieuws


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)