Menu

Zandvoortse gemeenteraad tevreden over miljoeneninjectie in spoor

Gepubliceerd op: 12/09/2019

Zandvoortse gemeenteraad tevreden over miljoeneninjectie in spoor

De Zandvoortse gemeenteraad reageert jubelend op het nieuws dat het ministerie van Infrastructuur miljoenen in het spoor wil investeren.

 "Ik wil de wethouder en de hele raad feliciteren", zegt een tevreden Karim el Gebaly van GroenLinks. "Een duurzame oplossing voor Zandvoort, wie had dat kunnen bedenken. Gefeliciteerd." Ook andere partijen feliciteerden het college en de gemeenteraad met het verbeterde spoor. "Ik ben blij dat deze mijlpaal behaald is", verwoordde D66'er Johan van Marle het, meldt NH Nieuws.

De investering wordt gedaan om er voor te zorgen dat de toeschouwers van de Dutch Grand Prix volgend jaar zoveel mogelijk per trein naar Zandvoort kunnen reizen. Het geld wordt onder meer gebruikt om de stroomvoorziening zo aan te passen dat er 24 treinen per uur op het traject Haarlem-Zandvoort en vice versa kunnen rijden. 


Overigens meldde RTL Nieuws eerder dat bij alle projecten nog moet worden bekeken of er niet te veel stikstof wordt uitgestoten, naar aanleiding van de 'PAS-uitspraak' van de Raad van State.


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)