Menu

Zandvoortse raad stemt unaniem voor investering in het spoor

Gepubliceerd op: 30/10/2019

Zandvoortse raad stemt unaniem voor investering in het spoor

De gemeenteraad van Zandvoort heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een investering van zo'n 1,3 miljoen euro voor verbeteringen aan het spoor.

In totaal dragen omliggende gemeenten, de provincie, het ministerie en partijen als Prorail en NS voor zeven miljoen euro bij om de treinencapaciteit te kunnen verhogen op de lijn 'Amsterdam-Haarlem-Zandvoort'. De Formule 1-race van volgend jaar heeft daarbij als 'vliegwiel' gefungeerd.

Volgens NH Nieuws zijn de Zandvoortse partijen allemaal blij dat het kustdorp straks beter bereikbaar wordt. Sommige raadsleden krijgen meteen toekomstvisioenen. Want als het spoor en het station dan toch verbeterd worden, waarom zou er dan ook meteen geen nachttrein kunnen gaan rijden en acht treinen per uur tijdens de wintermaanden?

Karim El Gebaly van GroenLinks wilde nog wel even stilstaan bij het feit dat Overveen waarschijnlijk hinder zal ervaren van het verhogen van het aantal treinen. Hij stelde voor om, samen met de andere betrokken investeerders, geld uit te trekken voor geluidswerende maatregelen in de buurgemeente. De meeste Zandvoortse partijen vonden het een sympathiek idee, maar zien het als een probleem voor Overveen en niet voor Zandvoort. 


De Zandvoortse raad stemde ook met een meerderheid in met een versnelde procedure voor de aanleg van een nieuwe toegangsweg tussen de boulevard en het circuit. Die moet er komen om de veiligheid van de Formule 1-fans te garanderen. Het college wil daar snel een omgevingsvergunning voor verlenen, maar die hele procedure zou normaal 26 weken duren. En dát zou betekenen dat de weg niet voor de Formule 1-race in mei 2020 aangelegd kan worden. Mensen die een zienswijze willen indienen op de conceptvergunning of bezwaar willen aantekenen, krijgen daar wel dezelfde tijd voor als bij een normale procedure. 

Foto: Haarlem105/Daan van Boerdonk


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)