Menu

Zichtbaarheid is thema Kunstlijn 2017

Gepubliceerd op: 19/10/2017

Zichtbaarheid is thema Kunstlijn 2017

Van 3 tot en met 5 november vindt de 32ste editie van Kunstlijn Haarlem plaats. ‘Zichtbaarheid’ is dit keer het thema van deze jaarlijkse manifestatie voor hedendaagse kunst.

In de Sociëteit Vereeniging geven Jur Botter, wethouder Cultuur, stadsdichter Willemien Spook en Joke Breemouer, directeur Kunstlijn vrijdag 3 november om 20.00 uur het officiële startschot voor een kunstzinnig weekend. Na de opening gaat de Nacht van de Kunst van start en wordt de avond afgesloten met een feest in de Sociëteit Vereeniging tot in de late uurtjes.

Het gehele Kunstlijnweekend staat in het teken van hedendaagse kunst en de ontwikkelingen daarin. Het evenement biedt iedere belangstellende een gevarieerd programma. De vele open ateliers vormen als vanouds de basis van de Kunstlijn. Maar ook diverse galeries, musea, broedplaatsen en kunstenaarscollectieven doen weer mee. Museum Haarlem is een samenwerking aangegaan met Museum Het Dolhuys en laat in de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ werk zien van outsider artist Ron Cornet.

De overzichtstentoonstelling is dit jaar te zien in Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 en langer dan gebruikelijk, namelijk van zaterdag 28 oktober tot en met donderdag 16 november.

De plattegrond van de Kunstlijn is te vinden in het speciale 12 pagina’s tellende Kunstlijn-kunstkatern van het Haarlems Dagblad, dat op 1 november verschijnt. Gratis losse exemplaren van de plattegrond kunnen voorafgaande en tijdens het Kunstlijn-weekeinde worden afgehaald bij het Kunst centrum Haarlem, de VVV, de Kloostergangen en de Vishal. 


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)