Menu

Zieke iepen worden gekapt

Gepubliceerd op: 27/07/2019

Zieke iepen worden gekapt

Spaarnelanden is deze week gestart met het verwijderen van meerdere zieke iepen in Schalkwijk. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Haarlem.

Afgelopen maand is in Haarlem een uitvoerige controle uitgevoerd naar de iepziekte door een boomexpert. Bij meerdere bomen is de ziekte aangetroffen.

De iepziekte is een zeer agressieve schimmelziekte die door kleine zwarte kevers wordt verspreid. Door de aanhoudende warmte en droogte lopen de bomen meer kans op de iepziekte. Als een boom de iepziekte heeft, verdroogt en sterft hij. Ook kan hij de ziekte overbrengen op andere iepen. Dit betekent dat zieke bomen zo snel mogelijk moeten worden verwijderd.

Op de plekken waar iepen zijn gekapt, zullen in het nieuwe plantseizoen nieuwe iepen worden geplant. Er komt een soort terug die bestand is tegen de iepziekte. Mocht je zelf een iep in de tuin hebben, waarvan je vermoed dat de boom ziek is, kan je contact opnemen met Spaarnelanden voor een inspectie. Voor de eventuele kap is de eigenaar zelf verantwoordelijk, de inspectie is gratis.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)