Met een stempelkaart langs allerlei kraampjes en proeven van hapjes uit diverse culturen: dat kon afgelopen zondag op de Nieuwe Groenmarkt tijdens Sociaal & Culinair Haarlem. Een van de deelnemers was Milan Zorge, eigenaar van de foodtruck ‘Nasi met passie’. In de radiouitzending van Haarlem105 vertelde hij over zijn deelname, het menu én de sfeer op het evenement.
Zorge deed dit jaar voor de tweede keer mee. Zijn bijdrage? “Een klein hapje nasi met huisgemaakte zoete komkommer en een klein handje kroepoek”, aldus de ondernemer. Bezoekers konden een stempelkaart kopen waarmee ze verschillende gerechtjes konden proberen. “Een bonnetje kost drie euro en dat staat gelijk aan drie punten. Daarmee kun je bij verschillende stands iets proeven.”
🎧 Luister hier het volledige fragment terug:
“Het is hartstikke gezellig. Er zijn hier allemaal kraampjes, en verschillende culturen die samenkomen”
Milan Zorge, Sociaal & Culinair Haarlem
Vorig jaar verkocht Zorge alles wat hij had meegenomen. Dit jaar kwam hij beter voorbereid. “Ik heb wat extra voorraad bij me. Het is prachtig weer, dus ik hoop op dezelfde drukte als vorig jaar”, zei hij enthousiast.
Hitte in de foodtruck
Hoewel het zonnige weer goed was voor de opkomst, bracht het ook een uitdaging met zich mee: de hitte in de foodtruck. “Ik moet binnen blijven, dus ik zet alle ramen open en de afzuigkap aan. Dan ontstaat er wat tocht via het dakraam. Het is niet ideaal, maar ik moet het maar accepteren”, vertelt Zorge met een glimlach.